Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Itt a befőzés ideje!

HillVital
2016. 08. 29. 13:44:00
Itt a befőzés ideje!

Itt a nyár, a befőzések ideje. Most egy tartósítószer-mentes befőzési technikát osztunk meg kedves olvasóinkkal.
Tovább…

Talán senkit nem kell meggyőzni arról, hogy miért érdemes magunk készíteni lekvárokat, befőtteket.
 

Egyrészt olcsóbbak, mint bolti társaik, ugyanakkor sokkal egészségesebbek, mert nincs bennük se szalicil, se nátrium-benzoát, se semmiféle tartósító.

A magyarázata ennek az, hogy nem a tartósítószerek miatt állnak el a befőttek, hanem az eljárásnak köszönhetően.

Az eljárás legfontosabb elemei:

Először is egészséges és tiszta gyümölcs. Nem helyes, hogy a sérült, fonnyadt gyümölcsre azt mondjuk: „lekvárnak, befőttnek jó lesz!” A befőzéshez is csak egészséges, ép gyümölcsöket válasszunk! A másik fontos dolog az üvegek tisztasága. Tehát alaposan mossuk ki forró vízzel az üvegeket, és fordítsuk szájjal lefelé, míg megszáradnak, soha ne töröljük! Tegyük fel a fazekat a tűzhelyre, és a forró lobogó vízbe tegyük bele a gyümölcsöt. Egyszerre csak kis mennyiséget, hogy ki tudjuk gyorsan szedni, mielőtt „szétesik” a gyümölcs.  Tehát a forró vízbe csak pár percre tegyük bele a gyümölcsöket, s forrón már szedhetjük is az üvegekbe. Aki cukor nélkül szeretné, de azért vágyik az édes ízre, bármilyen természetes édesítőt tehet bele (nyírfacukor, eritrit). Ha a gyümölcsöket beleszedtük az üvegekbe, zárjuk le a csavaros kupakokkal. Vigyázzunk, hogy lezárás előtt ne maradjon gyümölcsdarab vagy –rost az üveg száján, mert ezek megakadályozzák a légmentes záródást. Majd állítsuk fejre az üvegeket, de csak néhány percig, addig, míg vákuum keletkezik. Ezután száraz dunsztba tesszük, 2 nap múlva kiszedjük, és már mehet is a spájzba.

Azt azért tudni kell, hogy a befőttek minél tovább állnak, annál többet veszítenek értékes összetevőikből. Tehát csak annyit tegyünk el mindenből, amit a család el is fogyaszt télen. De ha marad, nem baj, a kulináris élvezet is remek dolog!

Hamarosan megnézzük, hogy lekvárt hogyan főzhetünk és tehetünk el télire a lehető legegyszerűbben.
Elérkezett a befőzés ideje.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


 

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés