Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Megfelelő táplálkozással a visszérprobléma ellen

Veress Máté - HillVital
2019. 05. 31. 14:49:00

A visszérbetegség esetén mindig szó esik a megfelelő mennyiségű mozgásról viszont a táplálkozásról sose beszélünk. Most megtudhatod hogyan kell táplálkozni a visszereseknek. 

A visszerek jóformán megvastagodott, eltorzult és csomókban lévő vénák. Komoly kiváltó tényezője lehet az állómunka, vagy akár a tartós ülőmunka is, de a hajlamosaknál akár fogamzásgátló használata miatt is kialakulhat. Ebben az esetben a visszerek tágulata egy pókhálószerű rajzolatot mutathat.

A súlyosabb esetekben akár mélyvénás trombózis is kialakulhat vagyis ilyenkor a pangó vér megalvad, és vérrögök képződnek amik elzárják az ereket. Ez már elég komoly fájdalommal jár és súlyos problémákat is okozhat. Amikor észleled magadon a tüneteket, és még dohányzol is akkor érdemes odafigyelni, hogy ne alakuljon ki a probléma.

Nagyon sokat tehetsz a visszérbetegség megelőzéséhez. Vannak olyan hagyományos eljárások is mint a kompressziós harisnyák, az értorna is nagyon jó, a tornázás, az aktív mozgás vagyis az úszás. Nagyon fontos az ideális testsúly elérése és a megtartása. Visszeres betegeknek ajánlott a magas rosttartalmú ételek fogyasztása és csökkenteni kell a só bevitelt is. A sok rost fogyasztásával le lehet kerülni a székrekedést ami csak fokozza a nyomást a vénák falára. Nagyon jó rostforrás a zab, a borsó, az alma, a répa, az árpa és a szezámmag. Nagyon fontos az erek belső védelme, és ebben segítenek a flavonoidok.

A flavonoidoknak véna összehúzó képességük van, csökkentik a koleszterinszintet és meggátolja a trombózis kialakulását. Számos növény tartalmaz flavonoidokat mint a paradicsom, paprika, hagymafélék, az alma és a zöld tea. Egyéb vitaminok és ásványi anyagok is rendelkeznek antioxidánsokkal mint a A-, C-, E- vitamin, a béta-karotin és a szelén. A C-vitamin megtalálható a friss zöldségekben és a gyümölcsökben is. E-vitamint tartalmaznak a növényi olajok, a margarinok, a mája és a tojássárgája is. A halhúsnak, a májnak és a tejtermékeknek is magas az A-vitamin tartalma. Érdemes a változatos étrend visszér esetén. Kerüld ha lehet a kávét, az alkoholos italokat, a fekete teát, a fehér lisztet és a cukrot valamint a túl fűszeres ételeket.  
Megfelelő táplálkozással a visszérprobléma ellen

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 

Keresés