Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Tárold jó helyen az ételeidet!

Veress Máté - HillVital
2019. 09. 25. 11:54:00

Bizonyított tény, hogy évente több kiló élelmiszert dob a kukába minden család, mert nem megfelelő módon tárolták, és az megromlott. Most adunk néhány tippet, hogy jól tárold az ételeidet. 

 

A frissen vágott zöldfűszereket úgy tesszük a hűtőbe, hogy belecsavarjuk egy papírtörölközőbe. Azokat a fűszernövényeket, amiket nem használtunk fel, azokból készíthetünk fűszervajat vagy pestót, és így tovább elállnak.

A tojásokat nem érdemes a hűtőszekrény ajtajába tenni, mivel ott nagy lehet a hőmérsékletingadozás, és ez nem tesz jót a tojásnak. Ha a legtovább szeretnénk eltartani a tojást, akkor ajánlott a papírtartóban hagyni, és a hűtő hátsó vagy alsó polcára tenni.

A paradicsomot nem érdemes más zöldségek közelében tartani, mert olyan anyagokat bocsát ki, amelyek hatására a többi zöldség hamarabb megromlik. Nem is szükséges hűtőben tárolni a paradicsomot.

A sajtokat mindenképpen tartsuk alufóliában vagy frissen tartó fóliában, ugyanis ezek megakadályozzák a sajt benedvesedését, és amiatt jelenik meg a penész. 

 

A hagymát tartsuk meleg és száraz helyen. Nem érdemes hűtőszekrényben tárolni, mivel a hideg miatt felgyorsul a bomlási folyamat.

A burgonyát tároljuk sötét, hűvös helyen, elsősorban a nagyobb sütnivalókat, de a kisebbeket betehetjük a hűtőbe. Nem ajánlott alma vagy körte közelébe tenni, mert a gyümölcs átveszi a földes ízt.

A banánt ne tegyük hűtőbe, ugyanis a hidegen gyorsabban megbarnul a héja. Érdemes távol tartani a bogyós gyümölcsöktől, a zöld zöldségektől, az uborkától és a dinnyeféléktől.

Amennyiben húst vásárolsz, akkor mindenképpen fontos, hogy külön zacskóba tedd és ne rakd olyan ételek mellé amiket nyersen fogyasztasz, vagyis a zöldségek és a gyümölcsök mellé. Amikor előre becsomagolt húst vásárolsz, akkor mindenképpen nézd meg a lejárati időt és persze olyan csomagot válassz ami a lejárati időtől a legtávolabb van. A húsz 2 napon belül mindenképpen fel kell dolgozni, ha nem tudod elkészíteni, akkor fagyaszd le. Az alapszabály, hogy a már lefagyasztott élelmiszert ha kiveszed, ne fagyaszd le újra már.
 

Így tárold az ételeidet.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 

Keresés