Termékek Menü
0

Tárold jó helyen az ételeidet!

HillVital
2016-03-29 15:29:00
Tárold jó helyen az ételeidet! Tippjeinkkel most pénzt spórolhatsz meg, hogy ne dobj ki annyi ételt.
Tovább…

Bizonyított tény, hogy évente több kiló élelmiszert dob a kukába minden család, mert nem megfelelő módon tárolták, és az megromlott. Most adunk néhány tippet, hogy jól tárold az ételeidet. 

A frissen vágott zöldfűszereket úgy tesszük a hűtőbe, hogy belecsavarjuk egy papírtörölközőbe. Azokat a fűszernövényeket, amiket nem használtunk fel, azokból készíthetünk fűszervajat vagy pestót, és így tovább elállnak.

A tojásokat nem érdemes a hűtőszekrény ajtajába tenni, mivel ott nagy lehet a hőmérsékletingadozás, és ez nem tesz jót a tojásnak. Ha a legtovább szeretnénk eltartani a tojást, akkor ajánlott a papírtartóban hagyni, és a hűtő hátsó vagy alsó polcára tenni.

A paradicsomot nem érdemes más zöldségek közelében tartani, mert olyan anyagokat bocsát ki, amelyek hatására a többi zöldség hamarabb megromlik. Nem is szükséges hűtőben tárolni a paradicsomot.

A sajtokat mindenképpen tartsuk alufóliában vagy frissen tartó fóliában, ugyanis ezek megakadályozzák a sajt benedvesedését, és amiatt jelenik meg a penész. 

 

A hagymát tartsuk meleg és száraz helyen. Nem érdemes hűtőszekrényben tárolni, mivel a hideg miatt felgyorsul a bomlási folyamat.

A burgonyát tároljuk sötét, hűvös helyen, elsősorban a nagyobb sütnivalókat, de a kisebbeket betehetjük a hűtőbe. Nem ajánlott alma vagy körte közelébe tenni, mert a gyümölcs átveszi a földes ízt.

A banánt ne tegyük hűtőbe, ugyanis a hidegen gyorsabban megbarnul a héja. Érdemes távol tartani a bogyós gyümölcsöktől, a zöld zöldségektől, az uborkától és a dinnyeféléktől.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor iratkozz fel, mert hetente kétszer, a legérdekesebb témákat publikáljuk az olvasóinknak! Ja, mellesleg feliratkozásoddal minden szerdán nyerhetsz is!      

Részletek 


Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google