Barion Pixel
Menü

Így tartsd frissen a nyári gyümölcsöket!

Sági Zsolt - HillVital
2020. 05. 01. 09:41:00

A filléres ecet tökéletes a gyümölcsök leszedés utáni több napos frissen tartására.

Biztos előfordult már mindenkivel, hogy 1-2 nap alatt megromlott a hűtőbe tett friss gyümölcs. A bogyós gyümölcsöket egy laza átöblítés után tegyük 15 percre annyi vízbe, hogy pont ellepje azt és ebbe a vízbe tegyünk egy kis ecetet. 

Ezzel a módszerrel akár 10-12 napig is kibírják a hűtőben tárolást bármiféle erjedés vagy penészedés nélkül, mivel az ecet fertőtlenít és nem engedi megromlani és megerjedni a gyümölcsöt.

Aki viszont azért aggódik, hogy az ecet íze megmarad a gyümölcsön annak nem kell félnie ugyanis nem fog megmaradni az íze. Ha megvolt az áztatás akkor öntsük le a vizet és egy kicsit öblítsük át tiszta vízzel. Fontos, hogy alaposan száradjanak meg és úgy kerüljenek a hűtőbe. Ajánlott szélesebb, nagyobb tárolóba rakni őket, hogy szellősen legyenek így még tartósabb a hatás.

Milyen további módszerek léteznek?

Ne mossuk meg őket!
Igen, ne mossuk meg a tárolni kívánt zöldséget, illetve gyümölcsöt. Talán gurcsának tűnhet, pedig sokkal jobb ha nem mossuk meg őket a hűtőben, vagy kamrában tárolás előtt. Ha egy egy darab mégis piszkos lenne és szükségesnek érezzük, hogy megtisztítsuk, akkor töröljük át egy száraz ruhával, ronggyal, vagy papírtörlővel. Ha vizet használunk akkor úgymond lemossuk a zöldségekről, illetve gyümölcsökről a természetes védőrétegüket. Ennek köszönhetően pedig sokkal könnyebben megpenészedhetnek, illetve könnyedé megrothadhatnak. 

Száraz környezet
Az előzőből kifolyólag már tudjuk, hogy miért nem szabad vízzel átmosni őket. Ugyanez igaz a tárolás helyére is. Ha olyan helyre tesszük őket, amely nedves, akkor a gyümölcsök és zöldségek is sokkal hamarabb indulhatnak romlásnak. Ilyen esetben célszerű száraz helyen tárolni, vagy ha nincs más lehetőségünk, akkor a tároló doboz papírtörlővel kibélelni. A papírtörlő felszívja a felesleges nedvességet és ezáltal megakadályozza azt, hogy a termés még idő előtt romlásnak induljon.

Azt is megemlíthetjük, ha egy finom nyári gyümölcstál részeként elfogyasztjuk őket.
A nyári gyümölcssaláta nem egy ritka látvány, azonban mégis megfeledkezhetünk róla. Persze ez egy másfajta módja a gyümölcsök tárolásának, viszont ha az a cél, hogy ne vesszenek kárba, akkor természetesen említést érdemel. Legyen akár nyári gyümölcsös desszert, gyümölcstál, vagy smoothie, az otthon található gyümölcsöket felhasználhatjuk hozzá. Használhatjuk a fantáziánkat vagy akár kereshetünk nagyon jól bevált és finom recepteket is.

 

A filléres ecet tökéletes a gyümölcsök leszedés után.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!