Termékek Menü
0

Így tartsd frissen a nyári gyümölcsöket!

HillVital
2015-07-20 14:09:00
Így tartsd frissen a nyári gyümölcsöket!

A frissen leszedett és hűtőben tárolt gyümölcsök hamar romlani kezdenek. Ismerj meg egy egyszerű trükköt amivel hosszú ideig frissen tarthatod a gyümölcsöket.
Tovább…

A filléres ecet tökéletes a gyümölcsök leszedés utáni több napos frissen tartására.

Biztos előfordult már mindenkivel, hogy 1-2 nap alatt megromlott a hűtőbe tett friss gyümölcs. A bogyós gyümölcsöket egy laza átöblítés után tegyük 15 percre annyi vízbe, hogy pont ellepje azt és ebbe a vízbe tegyünk egy kis ecetet. Ezzel a módszerrel akár 10-12 napig is kibírják a hűtőben tárolást bármiféle erjedés vagy penészedés nélkül, mivel az ecet fertőtlenít és nem engedi megromlani és megerjedni a gyümölcsöt. Aki viszont azért aggódik, hogy az ecet íze megmarad a gyümölcsön annak nem kell félnie ugyanis nem fog megmaradni az íze. Ha megvolt az áztatás akkor öntsük le a vizet és egy kicsit öblítsük át tiszta vízzel. Fontos, hogy alaposan száradjanak meg és úgy kerüljenek a hűtőbe. Ajánlott szélesebb, nagyobb tárolóba rakni őket, hogy szellősen legyenek így még tartósabb a hatás.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google