Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A tavasz csodája: medvehagyma

HillVital
2017. 04. 21. 15:34:00

A medvehagyma levelei fokhagyma illatúak, hagymáját a fokhagymával azonos módon hasznosítják. Gyógyhatásai közül a legismertebb, hogy tisztítja az ereket, a májat és a beleket. Bélfertőtlenítő hatása miatt hatékony lehet egyes emésztési panaszok kezelésére. Csökkenti a koleszterint és a vérnyomást, valamint lassítja a koleszterin lerakódását az érfalakra. Javítja a végtagok vérkeringését. Rendben tartja az emésztőrendszer működését, fokozza az étvágyat. Tartalmaz C-vitamint, növeli a szervezet ellenálló képességét. De felső légúti megbetegedések kezelésére is hatásos lehet.

A konyhában felhasználhatjuk nyersen, vajas kenyérre szórva. De készíthetünk belőle salátát, vagy burgonyás ételekhez fűszerként is hasznosíthatjuk. Készíthetünk belőle főzeléket is, vagy krumpli, hagyma és tejszín hozzáadásával krémlevest is. Rizses ételekhez, tésztafélékhez remek szószt is készíthetünk belőle, ha olívaolajjal, parmezán sajttal és sóval összeturmixoljuk.

A medvehagymát legjobb szakembertől vásárolni, ugyanis levele nagyon hasonlít a gyöngyvirág és a kikerics leveléhez. Azokról pedig tudjuk, hogy súlyos mérgezést okoznak. 
A medvehagyma hatásai. A medvehagyma levelei fokhagyma illatúak, hagymáját a fokhagymával azonos módon hasznosítják.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
Google