Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Finom tavaszi fogás

HillVital
2017. 04. 24. 16:27:00

Ebből a cikkből a friss tavaszi hagymaleves receptjét ismerheted meg. Nézzük is, milyen hozzávalókra van szükséged:

- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- fél teáskanál tengeri só
- őrölt fehérbors
- 450 gramm újhagyma
- 1 közepes burgonya
- 1 liter húsleves
- 120 ml száraz fehérbor
- 25 gramm parmezán
- 700 gramm leveles zöldség (kelkáposzta és rukkola)
- 5 db metélőhagyma
- 1 db zöldhagyma (vékony szeletekre vágva)

Az elkészítése sem vesz nagy időt igénybe. Először is pucold meg a hagymát a gyökerüktől és a csúnyább levelektől. A nagyobb hagymákat vágd ketté, és tedd egy nagy serpenyőbe. Tedd be a sütőbe, és süsd 10 percig. Míg a hagyma sül, addig melegíts elő egy lábast, és hevíts benne olívaolajat, majd add hozzá a burgonyát, a sót és a borsot. 10 percig pirítsd a burgonyát, aztán add hozzá a fehérbort és a húslevest. Ezután vedd alacsonyra a hőfokot, és ízlés szerint sózd és borsozd meg. Ha ez megvan, akkor a következő nagy lépés az, hogy turmixold össze az eddig elkészített dolgokat (sült hagyma, húsleves, burgonya, leveles zöldség), és alacsony lángon főzd tovább. Az elkészült levest díszítheted egy kis parmezán sajttal és újhagymaszeletekkel. Jó étvágyat!

Tavaszi hagymaleves recept.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek