Termékek Menü
0

Melyik az egészségesebb: a tea vagy a kávé?

HillVital
2014-11-14 14:42:00

Tea - előnyök és hátrányok

Napi három-négy csésze jelentősen csökkenti a szívroham esélyét.
Segít megelőzni az egyes típusú cukorbetegséget és lassítja kialakulását, ha már kifejlődött.
Sokkal kevesebb kortizol stresszhormon található azok szervezetében, akik már legalább hat héten át napi négyszer isznak fekete teát.
Fluorid található benne, amely védi a fogakat.
Azon férfiaknál, akik napi több mint 10 csésze zöld teát isznak, sokkal kisebb eséllyel alakul ki bármilyen májprobléma.
A zöld tea véd a tüdőrák ellen.
A zöld tea fogyasztása 60 százalékkal csökkenti a nőknél a nyelőcsőrák kialakulásának esélyét.
A zöld és fehér teákban olyan antioxidánsok találhatóak, amelyek lassítják az öregedés folyamatát.
A fehér tea az elhízás esélyét is csökkenti.
Egészen egyszerűen a tea hidratál és az íze sem lebecsülendő.
A teában még akkor is előfordulhatnak növényvédő szerek nyomokban, ha organikus teáról van szó.
A teában nagy mennyiségű tannin található, amely csökkenti a vas felszívódását, ez pedig hosszú távon vérszegénységhez vezethet.
Koffein is található benne, amely a nyugtalanságot fokozhatja és fokozza a vérnyomást is.
Ha tejet is adunk hozzá, gyakorlatilag megszüntetjük rákvédő hatását.

Kávé - előnyök és hátrányok

Megakadályozza a kettes típusú cukorbetegség kialakulását.
Védi a májat a sérülésektől és a ráktól.
Csökkenti a köszvény kialakulásának esélyét a 40 évesnél idősebb férfiak esetében.
Csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.
A halálos szívroham esélyeit is mérsékli.
Javítja a rövidtávú memóriát és a reakcióidőt.
A kávéban található vegyületekből az álmatlanság és a szívroham elleni gyógyszerek készíthetőek.
A koffein javítja a fájdalomcsillapítók hatását.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google