Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

A tejfogyasztás előnyei és hátrányai

Naponta legalább fél liter tej vagy ennek megfelelő minőségű tejtermék elfogyasztása javasolt, amellyel a napi ajánlott kalciumbevitel nagy része fedezhető.

ELŐNYÖK:

  • A tej kiváló kalcium, B vitamin forrás.

A szervezetnek szüksége van bizonyos tápanyagokra, hogy megfelelően működjön, és a tej sok tápanyagot tartalmaz.

  • A tej kilenc alapvető vitamint tartalmaz, és ezért az egyik tápanyagban leggazdagabb ital
  • Sok fehérjét tartalmaz

      Magas fehérjetartalma miatt kiválló fehérjeforrás.

  • Immunerősítő

      Erősíti az immunrendszert.

  • Jó hatással van a Csontozat-ra, a fogak-ra

      A magas kalciumtartalma miatt jótékony a csontozatra, és a fogakra.

HÁTRÁNYOK

  • Sok koleszterint és zsírt tartalamaz

      Magas koleszterin és zsírtartalma miatt növeli a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

  • Szürkehályog kiváltóoka lehet

A galaktóz, ami tejcukor formájában van jelen a tejben, elősegíti a szürkehályog kialakulását idős korban. Azoknál, akik nagyon sok tejet fogyasztanak, háromszor nagyobb a szürkehályog kialakulásának kockázata.

  • Allergiák kiváltóoka lehet
  • Vasban szegény

Főként a csecsemőknél bélvérzéseket okoz

  • A tej elősegíti az 1 es típusú cukorbetegség kialakulását

A kutatások kimutatták, a tejet fogyasztó emberek nagyobb eséllyel lesznek cukorbetegek.

Tejfogyasztás előnyei és hátrányai

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB