Télen is táplálkozzunk egészségesen!
HillVital
2017. 01. 16. 15:45:00
Télen a családok étrendjére inkább a zsíros, nehéz ételek a jellemzőek, amelyekben kevesebb az ásványi anyag- és a vitamintartalom.
A gyümölcs- és zöldségfogyasztás első helyen kell, hogy szerepeljen. Télen inkább banánt, narancsot, mandarint, almát fogyasztunk.
De ne feledkezzünk meg a zöldségfélékről sem! A tél egyik fontos csemegéje a sütőtök. Nemcsak az A-és C-vitamin- tartalma miatt egészséges, hanem remek antioxidáns is. Rosttartalma jót tesz az emésztésnek. Télen nagyon jó a vitaminok pótlására a mirelit gyümölcsök, zöldségek fogyasztása is. Tipikus téli étel a savanyú káposzta, amely szintén magas C-vitamin-tartalmú. A meleg italok fogyasztása is inkább télen kerül előtérbe. Tea, kávé, meleg kakaó… Teák közül ajánlott a csipkebogyó- és a zöld tea fogyasztása. De ne feledkezzünk meg a D-vitamin pótlásáról sem, amely tengeri halakban található.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!