Téli immunerősítők 1. rész
Az immunrendszer olyan szervek, sejtek hálózata, amely a szervezetet védi a vírusoktól, baktériumoktól vagy bármilyen idegen anyagtól. A növények, gyógynövények és ásványi anyagok pedig felhasználhatóak immunerősítő tulajdonságaik miatt a fertőzések megelőzésére és leküzdésére.
Jó tanács: az immunrendszer erősítésével óvatosan kell bánni. Az immunerősítő fűszernövények és illóolajok rendkívül hatékonyak, ezért nem szabad túlterhelni velük a szervezetet, tartósan alkalmazni őket, fontos a kúrák között szünetet tartani.
A gyömbér segít megakadályozni a szervekben a toxinok felhalmozódását a növény felmelegítő hatása miatt. Megtisztítja a nyirokrendszert, amely segít megszabadulni a toxinoktól, a sejtanyagcsere hulladékától és egyéb nem kívánt anyagoktól. A gyömbér gyökerét és illóolaját számos betegségek ellen alkalmazhatjuk orvosságként immuntámogató és gyulladáscsökkentő hatása miatt. Antimikrobiális erejének köszönhetően fertőző betegségek kezelésében is hasznos. A gyömbért teában is fogyaszthatjuk.
A ginzeng gyökerét, szárát és leveleit használják az immunrendszer erősítésében, fokozza a betegséggel vagy fertőzéssel szembeni ellenálló képességet. A ginzeng úgy javítja az immunrendszer teljesítményét, hogy hat az immunsejtek minden típusára. Ezenkívül olyan vegyületeket is tartalmaz, amelyek a bakteriális és vírusfertőzések elleni védekezést segítik.
A D-vitamin-hiány összefüggésben van a fokozott autoimmunitással és a fertőzésre való fokozott fogékonysággal. A kutatások azt bizonyítják, hogy a D-vitamin a védelmi immunitás megőrzésére szolgál.
Mirha
A mirhagyanta az egyik legszélesebb körben használt illóanyag a világon. Régen a mirhát a szénanátha kezelésére használták, de sebgyógyításra és vérzés elállítására is alkalmas. A mirha antiszeptikus, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságaival erősíti az immunrendszert.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
