Menü

A teljes kiőrlésű pékáruk előnyei

HillVital
2016-08-12 15:11:00

Általában akkor beszélünk teljes kiőrlésű pékáruról, ha az tartalmazza a gabonamagvak fő alkotóelemeit: magbél, csíra és maghéj.
 

A teljes kiőrlésű gabonák és a finomított gabonák egyenlő mennyiségű szénhidrátot tartalmaznak, de a teljes kiőrlésűek nem emelik meg hirtelen a vércukorszintet, s jó hatással vannak a zsíranyagcserére is.

Ezen kívül azért is egészségesek, mert magas a rosttartalmuk, ami nagyon fontos az egészséges bélműködés számára. Csak arra vigyázzunk, hogy igyunk hozzá kellő mennyiségű vizet, mert csak így tudják kifejteni jótékony hatásukat.  Nagy előnye ezeknek a termékeknek, hogy sok magnéziumot tartalmaznak, amely létfontosságú a szív, az agy és a csontok számára. A teljes kiőrlésű termékek óvják a látásunkat, és segítenek távol tartani bennünket az időskori látásromlástól. Magas az E- és B-vitamin –tartalmuk, valamint vas, cink, kalcium, kálium és szelén is található bennük, melyek létfontosságúak a szervezet egészséges működéséhez.

Érdemes olyan termékeket vásárolnunk, amelyeken fel van tüntetve, hogy 100%-ban teljes kiőrlésűek!
A teljes kiőrlésű gabonák előnyei.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség
blog comments powered by Disqus
Google