A teljes kiőrlésű pékáruk előnyei
HillVital
2016. 08. 12. 15:11:00
Általában akkor beszélünk teljes kiőrlésű pékáruról, ha az tartalmazza a gabonamagvak fő alkotóelemeit: magbél, csíra és maghéj.
A teljes kiőrlésű gabonák és a finomított gabonák egyenlő mennyiségű szénhidrátot tartalmaznak, de a teljes kiőrlésűek nem emelik meg hirtelen a vércukorszintet, s jó hatással vannak a zsíranyagcserére is.
Ezen kívül azért is egészségesek, mert magas a rosttartalmuk, ami nagyon fontos az egészséges bélműködés számára. Csak arra vigyázzunk, hogy igyunk hozzá kellő mennyiségű vizet, mert csak így tudják kifejteni jótékony hatásukat. Nagy előnye ezeknek a termékeknek, hogy sok magnéziumot tartalmaznak, amely létfontosságú a szív, az agy és a csontok számára. A teljes kiőrlésű termékek óvják a látásunkat, és segítenek távol tartani bennünket az időskori látásromlástól. Magas az E- és B-vitamin –tartalmuk, valamint vas, cink, kalcium, kálium és szelén is található bennük, melyek létfontosságúak a szervezet egészséges működéséhez.
Érdemes olyan termékeket vásárolnunk, amelyeken fel van tüntetve, hogy 100%-ban teljes kiőrlésűek!
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!