Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Így nem csípi a szemet a hagyma

HillVital
2016. 10. 17. 16:31:00

Mikor a hagymát felvágjuk, enzimek szabadulnak fel, és ezek reakcióba lépnek a növényben megtalálható kénnel, ennek a hatására egy gáz halmazállapotú anyag jön létre, ami a szemünkben lévő vízzel összekeveredve nagyon kis mennyiségű kénsavat, kén-dioxidot és hidrogén-szulfidot hoz létre.
 

Csupán kis mennyiség, de arra éppen elég, hogy irritálja a szemet.
A csípős érzést enyhíthetjük, ha a felvágáskor víz alá tartjuk a hagymát, ezzel a szemben lezajló reakciót megelőzhetjük, de aprításra nem alkalmas, hiszen a víz alatt nem tudjuk felaprítani a hagymát. Segít a helyzeten, ha a használat előtt hűtőbe tesszük a hagymát. Alacsony hőmérsékleten kisebb mennyiségben keletkezik az anyag, ami a sírást előidézi. Használhatunk szagelszívót vagy ventilátort, ami eltereli a felszabadult gázt a szemünk irányából. 
Tippek hagymaaprításra

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok

Keresés