Termékek Menü
0

Így nem csípi a szemet a hagyma

HillVital
2016-10-17 16:31:00
Így nem csípi a szemet a hagyma Mindenkinek meggyűlik a baja a hagyma szeletelésével. Néhány tipp a csípés megszüntetésére.
Tovább olvasom...

Mikor a hagymát felvágjuk, enzimek szabadulnak fel, és ezek reakcióba lépnek a növényben megtalálható kénnel, ennek a hatására egy gáz halmazállapotú anyag jön létre, ami a szemünkben lévő vízzel összekeveredve nagyon kis mennyiségű kénsavat, kén-dioxidot és hidrogén-szulfidot hoz létre.
 

Csupán kis mennyiség, de arra éppen elég, hogy irritálja a szemet.
A csípős érzést enyhíthetjük, ha a felvágáskor víz alá tartjuk a hagymát, ezzel a szemben lezajló reakciót megelőzhetjük, de aprításra nem alkalmas, hiszen a víz alatt nem tudjuk felaprítani a hagymát. Segít a helyzeten, ha a használat előtt hűtőbe tesszük a hagymát. Alacsony hőmérsékleten kisebb mennyiségben keletkezik az anyag, ami a sírást előidézi. Használhatunk szagelszívót vagy ventilátort, ami eltereli a felszabadult gázt a szemünk irányából. 
Tippek hagymaaprításra

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google