Menü

Tojásos sonkatekercs

HillVital
2017-02-07 16:34:00

Hozzávalók:

A tekercshez

- 10 dkg trappista sajt (reszelt)

- 12 db lapkasajt vagy trappista sajt (szeletelt)

- 9 szelet gépsonka

A töltelékhez

- 5 db tojás keményre főzve

- 10 dkg sajtkrém

- 10 dkg vaj

Az ízesítéshez

- 2 csipet só

- 2 csipet fehérbors (őrölt)

- 1 teáskanál mustár

- 0,5 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A tojásokat alaposan megmossuk, majd keményre főzzük, és a héját eltávolítjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a szeletelt sajtokat úgy, hogy kissé fedjék egymást.

Megszórjuk reszelt sajttal, és meleg sütőbe tesszük kb. 2 percre, hogy kissé összeolvadjon. Hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a tojásfehérjét apróra vágjuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt rákenjük a kihűlt sajtra, majd befedjük a sonkaszeletekkel. A tojássárgáját egy villával összetörjük, hozzáadjuk a vajat, mustárt, sózzuk, és jól összekeverjük. Ezután a sonkaszeletekre kenjük. Szorosan feltekerjük, egy tálra tesszük. Letakarjuk fóliával, és hűtőbe tesszük, míg megdermed. Fogyasztás előtt éles késsel szeleteljük.
Tojásos sonkatekercs recept

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google