Termékek Menü
0

Tojásos sonkatekercs

HillVital
2017-02-07 16:34:00
Tojásos sonkatekercs

Nagyon egyszerű elkészíteni a következő ételt, ráadásul isteni finom. Lehet a lapkasajt helyett trappista sajttal is készíteni, de a lapkával finomabb, lágyabb. Nézzük, hogyan készül!
Tovább olvasom...

Hozzávalók:

A tekercshez

- 10 dkg trappista sajt (reszelt)

- 12 db lapkasajt vagy trappista sajt (szeletelt)

- 9 szelet gépsonka

A töltelékhez

- 5 db tojás keményre főzve

- 10 dkg sajtkrém

- 10 dkg vaj

Az ízesítéshez

- 2 csipet só

- 2 csipet fehérbors (őrölt)

- 1 teáskanál mustár

- 0,5 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A tojásokat alaposan megmossuk, majd keményre főzzük, és a héját eltávolítjuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a szeletelt sajtokat úgy, hogy kissé fedjék egymást.

Megszórjuk reszelt sajttal, és meleg sütőbe tesszük kb. 2 percre, hogy kissé összeolvadjon. Hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a tojásfehérjét apróra vágjuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezt rákenjük a kihűlt sajtra, majd befedjük a sonkaszeletekkel. A tojássárgáját egy villával összetörjük, hozzáadjuk a vajat, mustárt, sózzuk, és jól összekeverjük. Ezután a sonkaszeletekre kenjük. Szorosan feltekerjük, egy tálra tesszük. Letakarjuk fóliával, és hűtőbe tesszük, míg megdermed. Fogyasztás előtt éles késsel szeleteljük.
Tojásos sonkatekercs recept

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google