Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A kukoricafőzés titka

HillVital
2017. 07. 26. 16:12:00

Ahhoz, hogy tökéletes legyen az eredmény, először is megfelelő alapanyagot kell vásárolnunk. Mindenképpen csemege változatot vegyünk. Ha a csöve fehér, világos, akkor jó. A takarmánykukoricáé sötétebb, rózsaszínes-pirosas. Ez utóbbi íze meg sem közelíti a csemegekukoricáét.

Fontos, hogy zsenge legyen. Ezt úgy kell ellenőrizni, hogy közvetlenül a szembe nyomjuk bele a körmünket. Ha ez könnyen megy, és kibuggyan a tejszerű nedv, akkor finom csemege lesz belőle. Meg is lehet kóstolni nyersen. Minél zsengébb a kukorica, annál édesebb az íze. Az is fontos, hogy frissen legyen leszedve. Ha a levelei szárazak, sárgásak, akkor az már nem friss, azt ne vegyük meg.

Szedjük le a levelét és a bajuszát. A leveleket (csuhé) és a csöveket mossuk meg. Majd béleljük ki az edény alját a levelek felével, és tegyük bele a kukoricákat, végül a tetejére rakjuk a másik adag levelet. Öntsük fel vízzel úgy, hogy ellepje. A vízbe sót tenni nem szabad, mert a főtt kukorica akkor kemény lesz. Sózni a vizet szigorúan tilos! A forrástól számítva kb.10 perc múlva kész is. Ha tovább főzzük, a benne lévő keményítőtartalom miatt egyre keményebb lesz. Csak gyöngyözzön a víz, ne lobogjon!

Ha nem ízlik a kukoricánk, ez két dolog miatt van. Vagy túlfőztük, vagy pedig nem megfelelő alapanyagból készítettük.

A kukoricafőzés titkai

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok

Keresés