Termékek Menü
0

A kukoricafőzés titka

HillVital
2017-07-26 16:12:00

Ahhoz, hogy tökéletes legyen az eredmény, először is megfelelő alapanyagot kell vásárolnunk. Mindenképpen csemege változatot vegyünk. Ha a csöve fehér, világos, akkor jó. A takarmánykukoricáé sötétebb, rózsaszínes-pirosas. Ez utóbbi íze meg sem közelíti a csemegekukoricáét.

Fontos, hogy zsenge legyen. Ezt úgy kell ellenőrizni, hogy közvetlenül a szembe nyomjuk bele a körmünket. Ha ez könnyen megy, és kibuggyan a tejszerű nedv, akkor finom csemege lesz belőle. Meg is lehet kóstolni nyersen. Minél zsengébb a kukorica, annál édesebb az íze. Az is fontos, hogy frissen legyen leszedve. Ha a levelei szárazak, sárgásak, akkor az már nem friss, azt ne vegyük meg.

Szedjük le a levelét és a bajuszát. A leveleket (csuhé) és a csöveket mossuk meg. Majd béleljük ki az edény alját a levelek felével, és tegyük bele a kukoricákat, végül a tetejére rakjuk a másik adag levelet. Öntsük fel vízzel úgy, hogy ellepje. A vízbe sót tenni nem szabad, mert a főtt kukorica akkor kemény lesz. Sózni a vizet szigorúan tilos! A forrástól számítva kb.10 perc múlva kész is. Ha tovább főzzük, a benne lévő keményítőtartalom miatt egyre keményebb lesz. Csak gyöngyözzön a víz, ne lobogjon!

Ha nem ízlik a kukoricánk, ez két dolog miatt van. Vagy túlfőztük, vagy pedig nem megfelelő alapanyagból készítettük.
A kukoricafőzés titkai

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google