5 tökéletes gyümölcs a nyárra
Gyümölcsök, amelyeket mindenképp érdemes fogyasztani a nyár folyamán.
Őszibarack:
Tele van tápanyaggal. Mindössze 60 kalóriát tartalmaz egy közepes méretű barack. Tartalmaz A-, C- és E- vitamint, káliumot és cinket is. Fogyaszthatjuk hús- és halétel mellé is, sőt süthetjük és grillezhetjük is.
Mangó:
Erősíti az immunrendszerünket, és sok C-vitamint tartalmaz. Jót tesz a fogunknak és a bőrünknek is. Nagyon gazdag rostokban.
Cseresznye:
A cseresznye nagyon sok rostot és káliumot tartalmaz, valamint alacsony a kalóriatartalma. Csökkenti a szívbetegség kockázatát. Fogyaszthatjuk magában, desszertekhez, öntetekhez.
Sárgadinnye:
Nagyon sok benne a rost, a kálium, a C-vitamin, és nagyon magas a víztartalma is. Illat alapján választhatjuk ki a legjobbat. Ott szagoljuk meg, ahol a virágja volt, tehát a szár helyének ellentétes oldalán. Fogyasszuk magában, vagy készítsünk belőle salátát!
Eper:
Sok benne a C-vitamin, gazdag káliumban, rostban és folsavban is. Lelassítja a kognitív hanyatlást, ha rendszeresen fogyasztjuk (heti kétszer). Nagyon jó lehet öntetekhez, salátákhoz vagy joghurtba.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
