15 perc alatt elkészíthető töltött édes burgonya
Ha szereted az édes burgonyát, akkor mindenképpen ki kell próbálnod megtöltve. Nagyjából 15 perc alatt elkészíthető és igazán finom. Ha szeretnél valami nem mindennapit készíteni, akkor ezt ajánljuk.
Nézzük is, hogy mikre van szükséged 4 fő számára.
- 4 x 350 g édesburgonya (héjas)
- 400g csicseriborsó
- 2 ek chilli szósz
- 150 g pácolt feta, összemorzsolva
- 2 db paradicsom durvára vágva
- 1/2 csokor koriander, levelei apróra vágva
- 1 evőkanál finomra vágott citromhéj, eltávolítva a fehér magházat
- 2 ek extra szűz olívaolaj
Most pedig jöjjön az elkészítése pontokba szedve:
1. A burgonyát villával szúrd át. Tedd egy tányérra, és a mikrohullámú sütőben, félig megforgatva, 8 percig, vagy amíg megpuhul.
2. Közben melegítsd elő a sütő grillét. Keverd össze a csicseriborsót és a chilli szószt egy tálban, majd helyezd egy tepsire, és grillezd 4 percig, vagy amíg ropogós nem lesz.
3. A burgonyát hosszában szeleteld fel úgy, hogy az egyik végükön egy „zseb” legyen. Tedd tepsire. A tetejére mehet a csicseriborsó és feta. Grillezd 4 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
4. Egy tálban keverd össze a paradicsomot, a koriandert, a tartósított citromot és az olajat.
5. Egy kis salsa szósszal tálalhatod is.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
