Termékek Menü
0

Török rizs

HillVital
2017-06-19 13:53:00

A török rizs lényegében nem is rizs, hanem bulgur, mellyel nemrég foglalkoztunk. Ez egy nagyon egészséges étel, lényegében durumbúzából készült gabonatöret. Leginkább a magyar lecsós tarhonyához hasonlít. Talán ezért szeretik a magyarok, mert ismerős az íze.

Íme, a recept:

Hozzávalók:

3 fej hagyma

3 zöldpaprika

2 paradicsom

2 ek. olívaolaj

0,5 kg bulgur

só, bors, pirospaprika

Elkészítés:

Először készítsük elő a zöldségeket. Vágjuk apróra a hagymát, a zöldpaprikát magozzuk ki, és vágjuk apróbb darabokra. Egy percre mártsuk forró vízbe a paradicsomokat, húzzuk le a héjukat, és vágjuk apró darabokra. 2 ek. olívaolajban kezdjük el pirítani a hagymát. Ha már üveges a hagyma, adjuk hozzá a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd pirítsuk tovább. Ezzel elkészült a lecsós alap. Végül adjuk hozzá a bulgurt, és öntsük fel vízzel. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk! Ha felforrt, fedjük le, és lassú tűzön pároljuk 10 percig.

A török rizs önmagában is tökéletes étel. Aki vegán vagy vegetáriánus diétát folytat, annak tökéletes egytálétel. De természetesen húsok mellé köretként is kiváló.

Török rizs.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google