Menü

Gyógyteakészítés felsőfokon!

HillVital
2016-04-07 15:46:00

A gyógyteákat vagy forrázzuk, vagy főzetet készítünk belőlük, vagy hideg vizes áztatás után fogyasztjuk. A módszer attól függ, hogy a növény mely részét használjuk fel (virágát, levelét, gyökerét, termését vagy a kérgét). Az elsőnél a legegyszerűbb, ha egy csészébe beleteszed a kellő mennyiségű teafüvet, majd leöntöd forrásban lévő vízzel. Ezután 15-20 percig lefedve áztatod. Lehetőleg ne áztasd 15-20 percnél tovább, mert attól nem lesz jobb. Ennyi idő alatt minden hatóanyag ki tud oldódni. 1 óra áztatás után már semmit nem ér a gyógytea. A második esetben, amikor főzetet készítünk, kb. 5-10 percig kell főznöd a teafüvet, majd szűrd le, s ha már kellő a hőmérséklete, fogyasztható. A hideg vizes áztatásnál a teafüvet több óráig áztasd, majd szűrd le. Bármelyik módon készül a gyógytea, van néhány tanács, amit nem árt betartanod.  A teakészítéshez fém eszközöket ne használj, mert vannak olyan anyagok, amelyek gyógyhatását a fém semlegesíti. Használj inkább műanyagszűrőt! A gyógyteákat mindig frissen készítsd! Lehetőleg ne használj csapvizet, mert a benne található vegyi anyagok tönkretehetik a gyógyfüvek hatását. Használj inkább palackozott, tisztított vagy szűrt vizet!

Egészségedre!

A gyógyteákat vagy forrázzuk, vagy főzetet készítünk belőlük, vagy hideg vizes áztatás után fogyasztjuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google