Menü

Tudnivalók a mézről

HillVital
2017-02-16 16:29:00

A mézet hűvös, fényvédett helyen szabad tárolni. Vigyázzunk, mert könnyen átveszi a nedvességet és más, idegen dolgok illatát. Megfelelő helyen tárolva akár 2 évig is eltartható anélkül, hogy minőségi romlást tapasztalnánk. A méz tárolására az üveg a legmegfelelőbb. Fémedényben ne tároljuk, mert az edény oxidálódhat. A méz idővel bekristályosodik. Semmi gond, ha meleg vízbe (45 fok) állítjuk, újból folyékony lesz. Ez alól a tiszta akácméz kivétel. Ha a mézet túl sokáig melegítjük, a méz bebarnul, és az íze is más lesz.

Sütemények készítésénél édesítésre egészséges alternatíva a méz. A tészta rugalmas lesz tőle, nem fog morzsálódni.

A méz orvosságként is hasznos lehet. Frissítsük fel az ezzel kapcsolatos tudnivalókat! A méz nagyon jó gyulladáscsökkentő, segíti az emésztést. Köhögésre, torokfájásra igen hatékony, rengeteg olyan anyagot tartalmaz, amely hasznos az egészségünk számára. A téli, megfázásos időszakban a teák remek ízesítője a méz. Csak arra kell vigyázni, hogy forró teába ne tegyük, mert elveszíti jótékony hatásait. Vigyázzunk, hogy amennyiben tehetjük, házi mézet vásároljunk, közvetlenül a termelőtől.

Azért ne használjuk mértéktelenül, káros lehet. A cukorbetegeknek sem javasolt a fogyasztása. 
Néhány tudnivaló a mézről. A mézet hűvös, fényvédett helyen szabad tárolni. Vigyázzunk, mert könnyen átveszi a nedvességet és más, idegen dolgok illatát.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google