Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Ezt tudtad a tejről?

Veress Máté - HillVital
2019. 10. 22. 11:54:00

A 19. és a 20. században a tejfogyasztás nagyon gyakori csecsemőhalálozáshoz vezetett. Ekkor vezették be a tejesüveget és a lejárati dátumozást, majd a pasztőrözést.
 

Nagy szerepet játszott az orvoslásban is, mivel a tej tartalmazza azokat a komponenseket, amelyek elengedhetetlenek az emberi szervezet számára, ilyenek a zsír, szénhidrát és a fehérje. 1920 környékén robbant be a tej a köztudatba, mint tökéletes táplálék. Később készültek belőle édességek és tápszerek is. Manapság azonban már nem annyira szuper táplálék, mint annak idején. Túl sok zsírt tartalmaz, és a csontritkulást és a csonttörést sem akadályozza meg, valamint egyre több ember szenved tejfehérje- vagy tejcukor-intoleranciától. Ez ne tévesszen meg senkit, ezeknek az ellenére még mindig alap élelmiszer.
 

A tej és a tejtermékek nagyon sok kalciumot, foszfort, magnéziumot és fehérjét is tartalmaznak. Ezek az anyagok mindenképpen elengedhetetlenek az egészséges csontok fejlődéséhez. A gyerekeknek ajánlott minél több tejet fogyasztaniuk. Sokat segít abban, hogy későbbi csontritkulás ne alakuljon ki és egyes betegségektől is meg lehet védeni őket.

Ahhoz, hogy a fogak egészségesek maradjanak, mindenképpen szükséges van egy rendszeres tejfogyasztásra a benne található kalcium és foszfor hozzájárul a fogak épségéhez. A tejben található fehérje vagyis a kazein egy vékony védőréteget képez a fogzománcon és így megóvja a savaktól. Egyes fogorvosok szerint ez az egyetlen olyan ital ami ékezések között nem rongálja a fogakat és nem okoz fogszuvasodást.

Ez még nem bizonyított tény de voltak már kutatások miszerint napi 3 alkalommal történő tejfogyasztás kiegészítve zöldségekkel és gyümölcsökkel valamint alacsony sótartalmú ételekkel képes csökkentheti a magas vérnyomást.

A tejfogyasztás képes csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is. A magasabb kalciumbevitel képes csökkenteni a koleszterinszintet, és így persze kisebb az esély a kardiovaszkuláris betegségeknek a kialakulására.

A rendszeres tejfogyasztás a bőrre is nagyszerű hatással lehet. Hidratálja a testet és a fárasztó edzések után is segíthet a regenerálódásban.

 

Néhány fontos információ a tejről.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 

Keresés