Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Túró édesen és sósan is!

HillVital
2016. 06. 01. 14:45:00

A házi készítés során előbb hagyják, hogy megaludjon a tej. Ezután felhevítik (nem forralják), majd a túrós alvadékot vászonruhába teszik, felakasztják, míg lecsöpög.
 

A túró nagyon értékes táplálék. Nézzük, miért!

Található benne nátrium, kálium, kalcium, vas, magnézium, A-, D- és B12- vitamin, aminosavak és fehérje.

A túró semleges ízű, ezért felhasználhatjuk sós és édes ételek készítésénél is. Sósan készíthetünk belőle zöldséges krémeket, szendvicskrémeket, körözöttet. Édesen kiváló kelt tésztákba, palacsintába, süteményekbe, tortákba.

Ráadásként egy recept:

Könnyű tejszínes túrókrém:

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró

25 dkg eper

3 ek xylit vagy méz

1 csomag vaníliás cukor

2 dl habtejszín

Elkészítése:

A túrót és az epret kézi mixerrel jól összedolgozzuk. Beletesszük a xylitet és a vaníliás cukrot. Ezután felverjük a tejszínhabot. A tejszínhabból 2 evőkanálnyit hozzákeverünk. Kitöltjük 4 fagylaltkehelybe, a tejszínhabot elosztjuk a tetején. Néhány félretett eperrel díszítjük.
Készíts különféle túrókat.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB