Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Túró édesen és sósan is!

HillVital
2016. 06. 01. 14:45:00

A házi készítés során előbb hagyják, hogy megaludjon a tej. Ezután felhevítik (nem forralják), majd a túrós alvadékot vászonruhába teszik, felakasztják, míg lecsöpög.
 

A túró nagyon értékes táplálék. Nézzük, miért!

Található benne nátrium, kálium, kalcium, vas, magnézium, A-, D- és B12- vitamin, aminosavak és fehérje.

A túró semleges ízű, ezért felhasználhatjuk sós és édes ételek készítésénél is. Sósan készíthetünk belőle zöldséges krémeket, szendvicskrémeket, körözöttet. Édesen kiváló kelt tésztákba, palacsintába, süteményekbe, tortákba.

Ráadásként egy recept:

Könnyű tejszínes túrókrém:

Hozzávalók:

50 dkg tehéntúró

25 dkg eper

3 ek xylit vagy méz

1 csomag vaníliás cukor

2 dl habtejszín

Elkészítése:

A túrót és az epret kézi mixerrel jól összedolgozzuk. Beletesszük a xylitet és a vaníliás cukrot. Ezután felverjük a tejszínhabot. A tejszínhabból 2 evőkanálnyit hozzákeverünk. Kitöltjük 4 fagylaltkehelybe, a tejszínhabot elosztjuk a tetején. Néhány félretett eperrel díszítjük.
Készíts különféle túrókat.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek