Termékek Menü
0

Túrógombóc kukoricadarával

HillVital
2017-06-02 11:32:00

Ez egy olyan gombóc, amelyet nem kell főzni. Másnapra sem keményedik meg. Finom, könnyű desszert, elrontani nem lehet!

Hozzávalók:

- 250 g kukoricadara

- 300 ml víz

- 200 ml tej

- 500 g félzsíros tehéntúró

- 1 csipet só

- 10 g vaníliás cukor

- 3 evőkanál xilit

- 1 citrom reszelt héja

- 50 g vaj

- 100 g zsemlemorzsa

- 200 ml tejföl

Elkészítés:

A tejet és a vizet a sóval és a kétféle cukorral (xilit, vaníliás) felforraljuk. Fokozatosan beleszórjuk a kukoricadarát, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a dara el nem válik az edény falától. Megvárjuk, míg langyosra kihűl, majd belekeverjük a túrót, a reszelt citromhéjat. Vizes kézzel gombócokat formálunk, és pirított zsemlemorzsában meghempergetjük. A tetejét megszórhatjuk még xilittel, tejföllel tálaljuk. 
Házi túrógombóc kukoricadarával.

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google