Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Ünnepi levesbetétek 1. rész

HillVital
2017. 12. 14. 08:50:00

Húsgombóc

Hozzávalók:

10 dkg sovány hús (csirke, pulyka, sertés, marha)
fél szikkadt zsömle

1 kis fej vöröshagyma
egy tojás
egy ek. zsemlemorzsa
kis csokor petrezselyem
só, bors, őrölt szerecsendió
olívaolaj

A húst ledaráljuk, a hagymát kis olívaolajon üvegesre pároljuk. majd az áztatott, kinyomkodott zsemlével, a felaprított petrezselyemmel és a többi hozzávalóval jól elkeverjük. Fél órát pihentetjük, majd vizes kézzel pici gombócokat készítünk, és belefőzzük a levesbe. De kifőzhetjük enyhén sós vízben is (kb. 15 perc).

Grízgaluska

A grízgaluska lényege, hogy ne legyen kemény, de ne is essen szét. A tökéletes állagot nehéz elérni. A nagyi szerint az a titok, hogy egy tojáshoz három evőkanál búzadarát számoljunk, és keverjünk a masszába kevés szódabikarbónát is.

Hozzávalók: 

6 evőkanál gríz
2 db tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só

A tojásokat felütjük egy tálkába, majd villával habosra verjük. Beledobjuk a sót és a pici szódabikarbónát. Fokozatosan hozzáadagoljuk a búzadarát. Jól összekeverjük, hogy sima, tejfölszerű masszát kapjunk. Lefedve hűvös helyen legalább 30 percig állni hagyjuk, ennyi idő alatt a gríz jól megszívja magát. Ha esetleg a massza a pihentetés után túl sűrű lesz, hígítsuk kevés levessel. Egy lábosban forraljunk fel enyhén sós vizet, és evőkanállal szaggassuk bele a galuskákat, és főzzük kis lángon, fedő nélkül kb. 15 percig. Lefedve hagyjuk még pihenni 20 percig.

Legközelebb a tökéletes májgaluskával és a levestöltelékkel ismerkedünk meg!

A nagyi szerint az a titok, hogy egy tojáshoz három evőkanál búzadarát számoljunk, és keverjünk a masszába kevés szódabikarbónát is.

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés