Menü

Ünnepi levesbetétek 2. rész

HillVital
2017-12-20 13:30:00

Májgaluska

Hozzávalók:

- 15 dkg máj
- egy szikkadt zsömle
- egy evőkanál zsemlemorzsa
- egy tojás
- 4 dkg sertészsír (vaj)
- egy kis fej hagyma
- majoránna
- kis csokor petrezselyem
- só, bors

A finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk a zsiradékon, rátesszük a felaprított petrezselymet, összekeverjük és kihűtjük. A ledarált vagy elkapart májat összekeverjük a vízben megáztatott és jó kinyomkodott zsemlével, a tojással, a zsemlemorzsával, a megfonnyasztott hagymával. Sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük, majd fél órát pihentetjük. Utána evőkanállal forrásban levő vízbe vagy levesbe szaggatjuk, és újraforrástól számított 3-4 perc alatt készre főzzük. Ha túl lágy lenne a massza, zsemlemorzsával sűríthetjük.

Levestöltelék
 

Nagyon finom a töltelék a húslevesben. Főtt hússal és zöldségekkel is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók:

- 4 db szikkadt zsemle 

- 4 db tojás

- 1 nagy fej vöröshagyma

- bors ízlés szerint

- petrezselyem ízlés szerint

- 1 ek. kókuszolaj

A zsemléket vízbe beáztatjuk. Amikor jól megpuhult, kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük.

Beleütjük a tojásokat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezután egy lábasban a kockára vágott hagymát kókuszolajon megpirítjuk, majd beletesszük az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Ha elkészült, hozzákeverjük a zsemlékhez, ezután alaposan összekeverjük. Picit megkóstoljuk, hogy ízletes-e. Végül 2 frissen tartó fóliába tekerjük, kis henger formájúra. Sós vízben készre főzzük (kb. 40 perc), majd szeletelve tálaljuk. 
Ismét megismerhetsz néhány levesbetétet a második részből.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google