Termékek Menü
0

Vega töltött káposzta

HillVital
2017-12-05 15:15:00

Hozzávalók

1 fej kisebb káposzta

4 db közepes fej fehér csiperkegomba

3 szál friss közepes méretű sárgarépa

8 dkg gersli

1 fej kisebb hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tk. olívaolaj

1 ek.  kókuszzsír

1 kk. só

1 kk. őrölt színes bors

A paradicsomléhez:

6 db érett paradicsom

2 dl víz

1 kk. só

1 csipet fehér bors

1 tk. olívaolaj

Elkészítés

A káposztatorzsát késsel óvatosan kikanyarítjuk. A káposztafejet forró vízbe állítva megabároljuk. Leveleire szedjük, a megvastagodott kocsányát levágjuk, a nagyobb leveleket ketté tépjük. A paradicsomot meghámozzuk, és egy kisebb fazékba daraboljuk. Félretesszük. A sárgarépát meghámozzuk, majd sajtreszelőn legyaluljuk, a gombát tisztítás után apróra vágjuk, és egy tálba tesszük. A hagymát és a fokhagymát hozzáreszeljük. A gerslit leöblítjük, lecsepegtetjük, majd a tálba öntjük. Az olívaolajat és a kókuszzsírt hozzákeverjük, és fűszerezzük. Ezután megtöltjük a káposztaleveleket, majd a fazékba a darabolt paradicsom tetejére rakjuk. Egy paradicsomot a tetejére karikázunk. Sóval és kevés fehérborssal meghintjük. Olívaolajjal meglocsoljuk, 2-3 dl vízzel felöntjük. A forrást követően közepesen alacsony hőmérsékleten kb. 20 perc alatt készre főzzük. Lefedve még 3-4 percet hagyjuk állni. Fontos, hogy ne főzzük túl!

Legközelebb egy igazi hagyományos szabolcsi töltött káposzta receptjét közöljük!

A forrást követően közepesen alacsony hőmérsékleten kb. 20 perc alatt készre főzzük.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google