Menü

Vírusölő gyümölcsök

HillVital
2016-04-04 15:27:00

Gránátalma: egy rendkívül ízletes gyümölcs, ugyanakkor erős immunerősítő hatással bír. Ha felvágod a kemény héját, apró pici piros magvak tárulnak eléd. Már bebizonyították, hogy védelmet biztosít a gombák és baktériumok ellen is. (pl. Candida – fertőzés) Ja, és mangántartalma miatt erősíti a csontozatot és a fogakat.

Szőlő: rengeteg jótékony hatása van, különösen a kékszőlőnek. Ez a fajta ugyanis sok fitovegyületet tartalmaz, melyek segítségével erősítheted immunrendszeredet. Vírusellenes hatása miatt kiváló védelmet nyújt a kórokozókkal szemben. A kékszőlő fogyasztásával megelőzhetünk egyes daganatos betegségeket is, ugyanis az antocianin- tartalma gátolja a rákos sejtek szaporodását. Ezen kívül flavonoidot is tartalmaz, amely megakadályozza a vérrögképződést, csökkenti a koleszterin szintet. Cukorbetegek csak óvatosan csemegézzenek belőle!

Feketeszeder: magas C-vitamin tartalmú, savanykás ízű gyümölcs. Immunerősítő, a vírusok elleni harc egyik leghatékonyabb fegyvere. Kék színe utal a magas antocianin - tartalmára, s akárcsak a kékszőlő, a feketeszeder is semlegesíti a káros szabadgyököket, így gátolja a rákos sejtek elszaporodását. Nem elhanyagolható a magas folsav – tartalma sem, így a vashiányos vérszegénység is megelőzhető a feketeszeder fogyasztásával.
Ismerj meg néhány vírusölő gyümölcsöt.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség
blog comments powered by Disqus
Google