Barion Pixel
Menü

HillVital C Vitamin partnereknek

Kovács Gergely HillVital
2020. 09. 18. 14:20:00

 

 

 

A C-vitamin rendkívül fontos a megfázás és az influenza elleni harcban, ugyanis rendkívül jó hatással van az immunrendszerre. Hiányában gyengül az immunrendszer, valamint a fertőzésekre való fogékonyság.

Kiszerelés: 90 tabletta

A C-vitamin egy vízben oldódó vitamin, melynek első tisztán előállított formája Szent Györgyi Albert nevéhez fűződik. Gyakran használják rá az aszkorbinsav kifejezést is.

Az emberi szervezet képtelen az előállítására, így gondoskodnunk kell az utánpótlásáról. Abban az esetben ha ezt nem tesszük meg gyakran felléphet vérzékenység, ínysorvadás, lassú sebgyógyulás, valamint a fertőzésekkel szembeni fogékonyság.

Jótékony hatását leginkább az immunrendszerre fejti ki, ugyanis fokozza a működését, valamint ennek köszönhetően a szervezet ellenálló képességét is. Jelentősen csökkenti a meghűléses betegségek, valamint a nátha tüneteit.

Felhasználási javaslat: Fogyasszon napi 1 tablettát bő vízzel, vagy egyéb folyadékkal.

A C-vitamin hiányakor kialakuló betegség, a skorbut, az egyik legrégebben ismert hiánybetegség, már a 16. század elején leírták. Ez a betegség nagy pusztításokat okozott háborúk és éhínségek idején, illetve a hajósnépeknél. Egyes hajósnépek felismerték, hogy a gyümölcsöt is tartalmazó étrend a hosszú hajóutakon segít a skorbut megelőzésében. Csak 1912-ben tengerimalacokon végzett kísérletek során sikerült igazolni, hogy a skorbut valóban hiánybetegség. 1920-ban C-vitaminnak nevezték el azt a tápanyagkomponenst, amelynek hiánya a skorbutot okozza.

1937-ben Norman Haworth kémiai Nobel-díjat kapott az aszkorbinsav szerkezetének meghatározásáért (megosztva Paul Karrerrel, aki a vitaminokat kutatta), és ugyanebben az évben az orvosi Nobel-díjat Szent-Györgyi Albert kapta, aki a C-vitamin biológiai hatásait tanulmányozta. Az 1920-as években, mikor felfedezték, néhányan még hexuronsavnak nevezték.

Szent-Györgyi Albert szerint a C-vitamint nem is vitaminként, hanem élelmiszerként kellene fogyasztanunk. Kilós kiszerelésben kellene árusítani az üzletekben, hogy egy sorban álljon a cukorral, a liszttel és a sóval. Szent-Györgyi naponta 1000 milligramm C-vitamint evett 84 éves koráig. Akkor tüdőgyulladás döntötte le a lábáról, s az adagot 1000-ről 8000 milligramm emelte, és hamarosan felépült. A neves táplálkozáskutató, dr. Michael Colgan 5000 milligramm fogyaszt, a kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling adagja napi 10000-18000 milligramm volt.

A C-vitamin nélkülözhetetlen az emberi szervezet egészséges működéséhez. C-vitamin kell a szövetek regenerálódásához, az érfalak szilárdságához, a csontok, fogak egészségéhez. Ha nincs belőle elég a szervezetünkben, annak akár súlyos következményei lehetnek. A kevés C-vitamin az immunrendszer gyengülését is eredményezi, ezért gyakrabban alakulhatnak ki betegségek. A C-vitamin (aszkorbinsav) vízoldékony vitamin, így a felesleges mennyiséget a szervezetünk egyszerűen a vizelettel kiüríti, ezért a túladagolása igen valószínűtlen.

A szervezetünkben leginkább a szöveteinkben, például az agyban, a májban, a lépben, a mellékvesékben raktározódik a C-vitamin. A C-vitamin segíti a szervezet kollagén termelését. A kollagén egy olyan fehérje, ami a csontok, az inak és az ínszalagok szerkezetének megőrzésében játszik fontos szerepet. A kollagén hiányában elsorvadnak a porcok, az ínszalagok, az inak, a csontok, a bőr, az íny, meglazulnak és kiesnek a fogak. A szervezet fokozatosan leépül, a beteg iszonyatos fájdalmak közepette hal meg.

A C-vitamin hiány korai tünetei: általános rosszkedv, a gyengeség, a fáradékonyság, levertség.

Komolyabb tünetei a C-vitamin hiánynak: a fertőzésekkel szembeni fogékonyság, és gyulladások kialakulása, vérzékenység, izmok, csontok fájdalma.

C-vitamin hiány legsúlyosabb tünetei: a skorbutnak nevezett hiánybetegség, általában alultápláltság, egyoldalú, szegényes étrend következtében alakul ki. Vérszegénységgel, foghullással és bőr alatti bevérzésekkel, fekélyekkel és súlyos fertőzések kialakulásával jár.

Az emberi szervezet képtelen az aszkorbinsav előállítására, így azt táplálékkal vagy étrend kiegészítőkkel kell bevinnünk a szervezetünkbe. A C-vitamin nagyon sérülékeny vegyület, hő hatására is gyorsan elbomlik. A C-vitamint a főzéssel szinte teljesen megsemmisítjük.

HillVital C-1000 csipkebogyóval nettó ára partnereink felé: 3143 Ft

 

 

 

 

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!