Menü

Milyen ételekben találhatók az egyes vitaminok?

HillVital
2016. 12. 22. 10:32:00

A-vitamin: tojás, vaj, máj, sajt, sárgarépa, szív, vese

B1-vitamin: búzacsíra, sörélesztő, hántolatlan gabonafélék, mogyoró, dió, napraforgómag

B6-vitamin: napraforgómag, répa, banán, borsó, lazac, tonhal, teljes kiőrlésű pékáru

B12-vitamin: hal, hús, tojás

C-vitamin: zöldségek, gyümölcsök, paprika, csipkebogyó, savanyú káposzta

D-vitamin: tengeri halak, olívaolaj, csonthéjasok, tojás, máj

E-vitamin: tojás, növényi olajok, csonthéjasok, búzacsíra, hüvelyesek

K-vitamin: saláta, spenót, brokkoli, káposzta, petrezselyemzöld, natúr joghurt

Hozzátesszük, hogy változatos étrend mellett is szükséges azonban a pótlás. Tekintettel arra, hogy manapság az ételek, gyümölcsök, zöldségek sajnos már csak kis mértékben tartalmaznak elegendő vitamint.

Ezekben az ételekben találhatóak az egyes vitaminok

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Egészség