Termékek Menü
0

Vitaminok és ásványi anyagok, amelyek fontosak a terhesség alatt

HillVital
2014-02-18 10:14:05

 

Vitaminok és ásványi anyagok, amelyek fontosak a terhesség alatt

 

Az egészséges és változatos táplálkozás jó hatással van a babára, és emellett azegész terhesség lefolyására is.  A terhesség alatti táplálkozásnál elsősorban a következő tápanyagok bevitelére kell odafigyelni:

 

C- vitamin: az már mindenki tudja, hogy mennyi jótékony hatása van a C- vitaminnak. Tehát érdemes olyan ételeket fogyasztani, amibe megtalálható.

Kalcium: a kalcium nélkülözhetetlen a magzat egészséges növekedéséhez.  A kalciumot megtalálhatod a hüvelyesekbe, brokkoliban.

Cink: ha az állapotos nő cinkhiányban szenved, akkor ez lekorlátozhatja a növekedési hormonok termelődését. Emellett vérszegénységhez, hajhulláshoz, száraz bőrhöz és töredezett körmökhöz vezethet.

Vas: a vas a sejtek oxigénellátásáért és a vörösvértestek képződéséért felelős.  Terhesség alatt a vasszükséglet megemelkedik. Ha szeretnéd megkönnyíteni a vas felszívódását, akkor arra ott van a fent említett C-vitamin.

Jód: a jód hiánya a magzatnál fejlődési zavarokhoz vezethet. A jód megtalálható a halakban, mazsolában, ananászban.

Folsav: A folsavnak nagy szerepe van a sejtosztódásban, ezért a kismamáknak különösen kell ügyelniük az elegendő bevitelre. A folsav megtalálható a céklában, spenótban, brokkoliban, sárgarépában, stb.
 

 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog
blog comments powered by Disqus
Google