Termékek Menü
0

Vöröshagyma, a természetes antibiotikum

HillVital
2017-08-21 10:50:00

A vöröshagymát már régen is sikerrel alkalmazták a megfázásos betegségek ellenszereként.

Baktériumölő hatóanyagainak köszönhetően a köhögést remekül csillapítja. Egyfajta természetes antibiotikum. A fokhagyma után a vöröshagyma a legerősebb antibakteriális hagymaféle. Illóolajának köszönhetően segít a nyák feloldásában, megszünteti az orrdugulást, így a náthás megbetegedések esetén nyugodt szívvel fogyaszthatjuk. A vöröshagyma rendkívül hatásos gyógyír a tüdőgyulladásra, asztmára, szénanáthára és krónikus hörghurutra is. Ezenkívül a vöröshagyma kiváló gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik.

Egy bevált recept megfázásra:

Hámozzunk meg, majd daraboljunk össze három fej vöröshagymát, és két evőkanál mézzel együtt tegyük egy lábosba. Helyezzük az edényt egy nagyobba, melyben forr a víz. Fedjük le, majd lassú tűzön forraljuk egy órát. Szűrjük le, és egy-két óránként fogyasszunk belőle egy evőkanállal. 

A vöröshagyma, mint természetes antibiotikum

Iratkozz fel nyereményjátékunkra


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Gyógynövények
blog comments powered by Disqus
Google