Menü

Zablisztes meggyes piskóta!

HillVital
2016-06-27 15:06:00

Érdemes a zabliszt használata a sütések és főzések során.
 

Nagyon jól használható piskóta készítéséhez is. Alacsonyabb a rosttartalma, mint a teljes kiőrlésű liszteknek, ezért kiegészíthetjük zabkorpával.

Nézzük is a hozzávalókat:

- 140 g zabpehelyliszt
- 60 g zabkorpa
- 8 db tojás
- 80 g xilit
- 200 g kimagozott meggy
- 2 kávéskanál sütőpor
- fél kávéskanál fahéj
- egy nagyon kevés szegfűszeg

Elkészítés: Tegyük külön edénybe a tojássárgáját és a fehérjét. A sárgához adjuk hozzá a xilitet, és keverjük fehéredésig. Ha ez megvan, apránként adjuk hozzá a zabpehelylisztet, zabkorpát, sütőport és a fűszereket. Ha nem lenne elég folyékony a massza, akkor egy kis vizet keverjünk hozzá. Lazítsuk a tésztát a fehérje kemény habjával, és végül keverjük hozzá a kimagozott meggyet. Öntsük a sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát, és tegyük a 160 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 30-40 perc alatt elkészül.

Zablisztes meggyes sütemény.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google