Termékek Menü
0

Zabpelyhes túrógombóc

HillVital
2017-07-13 09:57:00

Hozzávalók

250 g túró

175 g natúr joghurt

6 evőkanál apró szemű zabpehely

2 evőkanál nádcukor

10 g vaníliacukor

1 kiskanál citromlé

2 db tojás

1 csipet só

Elkészítés

A túróhoz teszünk minden alapanyagot, majd jó alaposan összekeverjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Az idő leteltével vízbe mártott kézzel gombócokat formázunk, és bő, enyhén sós vízbe tesszük, és megfőzzük őket. Ha feljönnek a víz felszínére, még 1-2 másodpercig főzzük, és kiszedjük őket. Pirított darált zabpehelybe vagy kókuszreszelékbe forgatjuk őket. De hagyományos pirított zsemlemorzsával is kitűnő.

Zabpelyhes túrógombóc

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek
blog comments powered by Disqus
Google