Termékek Menü
0

Ehető a zöld dió?

HillVital
2017-07-27 15:06:00

A zöld dió a csonthéját még nem tartalmazó zöld termés, ami akkor fogyasztható, ha belül puha.

Ez a csemege így egy enyhén diós ízű és fűszeres illatú édes ízű finomság. Készíthető a zöld dióból likőr, olaj és lekvár is. Desszertként fogyasztható gyümölcstálhoz, fagylalthoz is. Kiegészíti még a húsok (kacsa, liba, vadhús) és a sajtok ízét is.
Remek íze mellett még egészséges is, ugyanis szirup formában magas a C-vitamin- és a vastartalma, valamint a népi gyógyászatban is használták gyomorerősítőnek, fertőtlenítőnek, de vérszegénységre is jó, és a rossz kedvet is legyőzi.
A zöld dió hatásai

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷ZöldVital
blog comments powered by Disqus
Google