Menü

Zöldbab, az imádni való hüvelyes

HillVital
2017. 09. 26. 16:25:00

A zöldbab számos létfontosságú tápanyagot tartalmaz: A-, C-, D-, E- és K-vitamint, valamint ásványi anyagokat: vas, kalcium, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, cink.

Ezenkívül van benne riboflavin, niacin, tiamin és folsav is. Rostban és Omega-3 zsírsavakban is gazdag.

A zöldbab jó hatással van a koleszterinszintre, stabilizálja a vércukorszintet, enyhíti a migrénes rohamokat. Gyulladáscsökkentő hatása is van, az asztmára is jótékonyan hat.

Egész évben hozzájuthatunk. Ha már frissen nem, fagyasztva a boltokban egész évben kapható.

Konyhai felhasználása:

Zöldbabot nyersen soha ne fogyasszunk, mert káros anyagokat tartalmaz, amelyek hőkezelésnél elveszítik hatásukat. De agyon főzni sem kell. A zöldbabból készülhet leves, főzelék, saláta. Párolás után, ha egy pici sót és vajat teszünk rá, kitűnő köret lehet húsok mellé. De jól illik savanyított, ecetes salátákba is.

Levesek közül kiemelkedik a palócleves, melynek receptjét hamarosan közzé tesszük. Fűszerként jól illik hozzá a kapor és a tárkony.
Ismerd meg ezt az imádnivaló növényt a zöldbabot. Most megtudhatsz róla mindent.

HA SZERETNÉL TE IS FRISS ÉS VEGYSZERMENTES ZÖLDEKET VÁSÁROLNI, AKKOR KATTINTS IDE!

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷ZöldVital