Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

Miért fogyasszunk zöldfűszereket?

HillVital
2017. 04. 21. 15:52:00
Miért fogyasszunk zöldfűszereket?

A zöldfűszerek nemcsak ízesítik, díszítik, de vitalizálják is ételeinket. Most megnézzük, miért érdemes fogyasztani zöldfűszereket.
Tovább olvasom...

Ahogy közeledik a jó idő, egyre több zöldfűszer áll a rendelkezésünkre. Ilyenkor vétek szárítottat használni.

Étteremben az étkezés befejeztével rendszerint a tányér szélén hagyjuk a díszítésként feltálalt zöldfűszert. Pedig jobban járnánk, ha azt is megennénk.

Lássuk, miért!
 

A zöldnövények természetes rovarűzők. A számunkra kellemes íz- és illatanyagok nem minden élőlény számára kellemesek. A növények a rájuk jellemző illatanyagokkal távol tartanak egyes kórokozókat. Sok közülük antibakteriális hatással is rendelkezik, ilyen például az oregánó.

A mediterrán étrend pozitívan hat az egészségre, főleg a halételek és a tenger gyümölcsei. De a mediterrán ételekben a zöldfűszerek is elég intenzíven vannak jelen: bazsalikomlevelek, zsálya, az olaszos illatért felelős oregánó, rozmaring, kakukkfű. Ezek sok-sok hasznos mikrotápanyagot tartalmaznak. Érdekes, hogy mivel a mediterrán konyha ezeket a fűszer- illetve gyógynövényeket szinte minden esetben frissen és bőségesen használja, nem véletlen, hogy hozzájárulnak a mediterrán népek jó egészségi állapotához.

Ha nem is tudatosan, de azért mindig is ettünk friss zöldfűszereket: a húsleves, a rizsköret vagy a krumpli tetejére szórt friss petrezselyem, metélőhagyma nem csak „jól mutat”, „vitalizálásra" is kiválóan alkalmasak. A zöldfűszerek sok C-vitamint tartalmaznak, ezért a legjobb a főzés befejeztével az ételbe tenni, nehogy hő hatására elpusztuljanak. A fűszernövényből is jobban kijön az íz, ha nem főzzük túl. Végül az étkezés végén nem árt elrágcsálni egy zöld növénykét. Nem csak a leheletünket frissíti, de a fogszuvasodást okozó baktériumok számát is csökkenti.

Mire ügyeljünk?

Mindig friss zöldfűszert vásároljunk! Ha már hervadt, száradt, akkor inkább ne vegyük meg!

A csokorban vásárolt zöldfűszereket legjobb vízbe állítani, és hűtőbe rakni, így sokáig friss marad.

A sárga részeken kívül a megfeketedett, nyálkás részeket is mindig el kell távolítani!
Zöldfűszerek fogyasztása.

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK AZ 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: blog

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB