Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS

A legjobb zöldségek és gyümölcsök augusztusban

Veress Máté - ZöldVital
2019. 08. 02. 13:53:00

Nézzük melyek a legjobb gyümölcsök és zöldségek az augusztusi hónapban.
 

Füge: A füge Dél-Európából származik. Nem csupán aszalva érdemes fogyasztani mivel frissen is tartalmaz ásványi anyagokat (kálium, kalcium és cink). Valamint tele van rostokkal és jót tesz az emésztésnek is. Gazdag még B-vitaminban is. A friss érett gyümölcsnek nagyon édes íze van viszont leszedve nem áll el túl sokáig. Pozitív hatással van az emésztőrendszerre. Segít megtisztítani a vért valamint javítja a szívműködést is.

Szilva: A szilva a legismertebb késő nyári gyümölcs. Hazánkban is nagyon sok terem belőle de mindegyik tele van ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Aszalt formában is rendkívüli tulajdonságokkal rendelkezik. Nagyszerű lekvár illetve gyümölcsleves is készíthető belőle. Illik húsételekhez is.

Áfonya: A nagyszerű áfonya magyarországon is megterem. Ez a világ egyik legegészségesebb gyümölcse. Található benne A-,C- és D- vitamin is de gazdag vasban is. Sokan lefagyasztják azért, hogy télen is lehessen fogyasztani. Nagyszerű szósz és gyümölcsleves készíthető belőle.

Fekete szeder: Kissé savanyú az íze ám rendkívüli élettani hatásokkal rendelkezik. Magas a C-vitamin tartalma és kiváló baktériumölő is. Készíthető belőle lekvár illetve szörp is. A fekete szeder kifejezetten illik a vadhúshoz.  

 

Paradicsom: Sokféle fajtája létezik viszont a közös bennük, hogy 10-nél is több vitamin található meg bennük. Ajánlott nyersen fogyasztani, mivel így a legmagasabb a vitamintartalma. Több módon is lehet tartósítani mint az aszalás de akár paradicsomlevet is lehet belőle készíteni. Télen is kapható szerencsére a paradicsom.

Paprika: Mindegyik paprika fajta nagyon sok C-vitamint tartalmaz. A paprika mára a magyar konyha alapja lett. Nagyon sokféleképpen elkészíthető a paprika. A paprika nélkül egy magyar étel sem lenne az igazi. Lehet akár savanyítani de meg is lehet tölteni.

Zöldbab: Gazdag B- és C-vitaminokban a zöldbab viszont a fehérje és a szénhidráttartalma alacsony. Köretnek nagyszerű lehet valamint főzelék is készíthető belőle. Nagyon finom leves készíthető el a zöldbabból.
A legjobb zöldségek és gyümölcsök augusztusban

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB