Termékek Menü
0

A zöldségek tisztítása

HillVital
2016-12-06 16:31:00
A zöldségek tisztítása

Bizonyára sokan fogyasztanak zöldségeket. Mire figyeljünk oda a zöldségek vásárlásakor?
Tovább olvasom...

Először is zöldségek vásárlásakor figyeljünk oda, hogy csak hibátlan és friss zöldséget vásároljunk. A friss zöldség színe élénk, a zöldje üde.
 

A fonnyadt zöldségfélék tisztítása sokkal nehezebb, több a hulladék is. Ha mégis fonnyadt már a zöldség, tisztítás előtt tegyük sós vízbe, tartsuk pár percig lefedve, teljesen felfrissül. Só helyett egy kanál ecetet is önthetünk a vízbe, a hatása ugyanolyan lesz.
 

Ha a főzeléket friss zöldségféléből készítjük, csak közvetlenül a főzés előtt mossuk és tisztítsuk meg.

Ha tehetjük, ne hámozzuk meg a fehér –és sárgarépát. Tartsunk a konyhában egy - kimondottan erre a célra használt - körömkefét, és alaposan súroljuk meg.

A zöldségeket mindig folyóvízben mossuk!

Ha mégis előre megtisztítjuk, ne hagyjuk a vízben ázni. Terítsünk rá egy nedves konyharuhát, hogy ne száradjon ki.

A friss zöldségeket lehetőleg éles késsel szeleteljük és aprítsuk, hogy a szövetei ne sérüljenek feleslegesen!

Ha fagyasztott zöldségféléket használunk, azokat nem kell tisztítani és megmosni. Felengedve vagy fagyottan tegyük fel enyhén sós, forró vízbe főni, illetve párolni.
Zöldségek tisztítása

 

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE, ÉS ADJ EGY ESÉLYT MAGADNAK A NAPI 5000. FT. ÉRTÉKŰ UTALVÁNY MEGNYERÉSÉRE!

 

Részletek


Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok
blog comments powered by Disqus
Google