Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

A zöldségek tisztítása

HillVital
2016. 12. 06. 16:31:00

Először is zöldségek vásárlásakor figyeljünk oda, hogy csak hibátlan és friss zöldséget vásároljunk. A friss zöldség színe élénk, a zöldje üde.

A fonnyadt zöldségfélék tisztítása sokkal nehezebb, több a hulladék is. Ha mégis fonnyadt már a zöldség, tisztítás előtt tegyük sós vízbe, tartsuk pár percig lefedve, teljesen felfrissül. Só helyett egy kanál ecetet is önthetünk a vízbe, a hatása ugyanolyan lesz.

Ha a főzeléket friss zöldségféléből készítjük, csak közvetlenül a főzés előtt mossuk és tisztítsuk meg.

Ha tehetjük, ne hámozzuk meg a fehér –és sárgarépát. Tartsunk a konyhában egy - kimondottan erre a célra használt - körömkefét, és alaposan súroljuk meg.

A zöldségeket mindig folyóvízben mossuk!

Ha mégis előre megtisztítjuk, ne hagyjuk a vízben ázni. Terítsünk rá egy nedves konyharuhát, hogy ne száradjon ki.

A friss zöldségeket lehetőleg éles késsel szeleteljük és aprítsuk, hogy a szövetei ne sérüljenek feleslegesen!

Ha fagyasztott zöldségféléket használunk, azokat nem kell tisztítani és megmosni. Felengedve vagy fagyottan tegyük fel enyhén sós, forró vízbe főni, illetve párolni.


Zöldségek tisztítása

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

"Dr. Rojkó László, Budai Péter"

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Házi praktikák, fortélyok

Keresés