Nyers zöldek fogyasztása
Mi is a lényege a nyers zöldek fogyasztásának?
A lényege, hogy a gyümölcsöket, zöldségeket, salátákat, zöld leveles növényeket, magvakat, olajos magvakat és csírákat minden olyan eljárás nélkül fogyasztjuk, ami 40 Celsius-fok fölé hevítené őket. Ugyanis ez a határ, ami felett a növényekben található élő enzimek - amelyek gyorsítják az anyagcserét -, elpusztulnak. Az ettől magasabb hőfokon való eljárások tönkreteszik az ételt, ugyanis a fontos tápanyagok és enzimek kárba vesznek.
A nyers ételekben megfelelő arányban található vitamin, ásványi anyag, víz, enzimek, és bővelkednek rostokban is. A növényi fehérjék ráadásul sokkal könnyebben beépülnek a szervezetbe, mint az állati fehérjék, ezáltal kedvezőbb fehérjebevitelt tesznek lehetővé. A nyers ételek fokozzák az anyagcserét, lúgosító hatásúak, emellett gyulladásgátlók és megfelelő zsír- és koleszterintartalommal rendelkeznek.
Ha megjött a kedved a fogyasztásához, akkor ITT vásárolhatsz friss és vegyszermentes alapanyagokat!
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
