Menü
ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, RENDELÉS:
06 42 783 718 ; 06 30 838 4363
INGYENES SZÁLLÍTÁS
30 NAP GARANCIA
100% PÉNZVISSZAFIZETÉS
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > >

Zserbó pohárban

HillVital
2017. 01. 19. 15:59:00

Hozzávalók (4 adaghoz):

- 15 dkg zabkeksz

- 2 dkg vaj

- 15 dkg dió

- 10 dkg natúr krémsajt

- 1,5 dl tejszín

- 1 csomag habfixáló

- 3 evőkanál nyírfacukor

- 8 evőkanál baracklekvár

- 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra! A zabkekszet és a vajat késes robotgéppel daráljuk le, és keverjük össze. Szórjuk sütőpapírra, és süssük 3 percig!
A diót közben száraz serpenyőben pirítsuk meg, és vágjuk durvára. Aki akarja, le is darálhatja.
A tejszínt kevés xilittel (nyírfacukor) és a habfixálóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk össze a krémsajttal és a maradék xilittel.
Az étcsokit reszeljük le nagy lyukú reszelőn.

Végül rakjuk össze az ízletese pohárkrémet:

A poharak aljába szétosztjuk a kekszmorzsa felét. Erre rakunk 1-1 evőkanál baracklekvárt, majd a dió felét, végül a tejszínes krémnek a felét. A rétegeket megismételjük, a tetejére rászórjuk a lereszelt étcsokit. Fogyasztás előtt hűtőbe tesszük.
 

Ez egy kiváló trükk, amellyel nemcsak a zserbó ízét varázsolhatjuk az asztalra, de nagyon elegáns a tálalása is. 

Poharas zserbó készítés

"Végignéztem, ahogyan a 26 éves testvéremet bekebelezte egy súlyos betegség, mindössze három hónap alatt… Nagyon hiányzik…, viszont a hiányérzetnél nyomasztóbb a tudat, hogy nem tettem semmit, pedig mint kiderült, nagyon is sokat tehettem volna, csak azt gondoltam, hogy ez nem az én dolgom. Késő bánat, de neked még lehet, hogy nem késő. Töltsd le és olvasd el ezt a könyvet, és többet soha nem fognak rászedni”

 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Receptek

Keresés

GÖRGESS TOVÁBB